Rok se s rokem sešel a začínají se pomalu, ale jistě blížit přípravy bazénů na koupací sezónu. Možná si říkáte, že by to chtělo váš bazén tento rok vylepšit. Nebojte se toho a hurá do toho! V následujících řádcích vám poskytneme 7 nápadů, jak váš bazén můžete jednoduše zmodernizovat, a to nejen pro váš komfort při dovádění ve vodě, ale také pro jednodušší údržbu.

Péče o bazén není jednoduchá záležitost. Proč si tedy tuto povinnost nezpříjemnit a neulehčit?

Tipy na údržbu čisté vody

Automatický vysavač

Tento vynález vysává nečistoty ze dna i ze stěn bazénu a to úplně sám. Automatický vysavač není závislý na filtraci, nečistoty zachytává do zabudovaného filtru. Díky tomuto robotu zamezíte tvorbě řas a usazování nečistot, jelikož vám bazén může vyčistit například každou noc, když se zrovna nekoupete.

Elektrolýza

Elektrolýza vám zajistí čistou vodu v bazénu. Už žádná umělá chemie. Stačí jen, abyste měli slanou vodu a přístup k elektřině. Při elektrolýze prochází slaná voda přes přístroj, kde za pomoci elektřiny dochází k rozkladu soli. Tím se vytváří plynný chlór, který dokonale desinfikuje vodu v bazénu.

Regulátor

Jako poslední tip uveďme používání regulátorů, které také zajišťují optimální stav vody v bazénu. Existuje hned několik variant. Pořídit si můžete regulátor hladiny vody, teploty vody a regulátor solárních panelů nebo například ke zjištění pH vody.

Bazénová fólie

Jestliže chcete dát vašemu bazénu jiný vzhled nebo potřebujete stoprocentně zajistit nepropustnost vody u nově vystavěného, zkuste do vašeho bazénu zvolit pokládku bazénové fólie neboli lineru. Materiál je PVC. Fólie je vyráběna v několika vzorech a zásadně konkrétnímu bazénu na míru. Instaluje se na dno i na stěny a po napuštění vody, se krásně přizpůsobí všem liniím.

Ohřev vody

Kdo by nebyl milovník koupání ve vlastním bazéně. Problém může nastat díky počasí, které ne vždy je přívětivé pro udržení stále teploty vody vhodné k plavání. Tomuto lze ale předcházet. Dopřejte svému bazénu ohřev vody a počasí již pro vás nebude překážkou. Na trhu naleznete několik druhů, proto na vás bude si vybrat tu nejlepší variantu. Koupit můžete elektrický průtokový ohřívač, tepelné čerpadlo nebo v poslední době velmi populární solární ohřev.

Zakrytí bazénu

Údržbu a čištění bazénů jsme již zmodernizovali o pár řádků výše, ale hlavní je umět nečistotám předcházet. Jestli jste doposud neměli pro bazén zakrytí, neváhejte jej vybudovat. Popřípadě můžete vaše stávající zastřešení vyměnit za nové elegantnější nebo praktičtější. Řešení lze najít jak pro zapuštěné bazény v zemi, tak i ty nadzemní. Zakrytím bazénu zamezíte padání nečistot do vody, ale také teplota vody nebude tolik kolísat, jako když je bazén odkrytý.

Okolí bazénu

V neposlední řadě se můžete zaměřit na okolí bazénu. Možná jste jemu doposud nevěnovali dostatek pozornosti, a proto je teď pravá chvíle to napravit. Kolem bazénu lze využít téměř jakýkoliv materiál. Bude záležet na stylu vaší zahrady, abyste bazén do něj pěkně zasadili. Jako vhodná řešení jsou protiskluzová dlažba, dřevěné podlahy z odolných druhů dřevin, plastové podlážky nebo kámen. Jednoduše zvolte takovou variantu, která bude všestranná. Bude se vám dobře udržovat a hlavně nebude klouzat.

V textu jsme vám nabídli 7 možných řešení pro modernizaci bazénu. Nyní je jen na vás, kolik rad a inovací převezmete pro svoji realizaci. Nebojte se změny a budování. Většina přeměn vám přinese větší pohodlí a mnohem lepší požitek z vodních radovánek.

Lelekovice

Hlavní 727/110,
Lelekovice 664 31, areál A1 Park

info@bazeny-morava.cz +420 602 717 977

Ostrava

Petřvaldská 1193/1,
Slezská Ostrava 710 00

info@bazeny-ostravsko.cz +420 733 182 263

Bratislava

Pestovateľská 230,
Bratislava 821 04, Slovensko

info@bazeny-desjoyax.com +420 733 182 263