Pokud se chcete koupat v hygienicky nezávadné a na první pohled čisté vodě, musíte si poradit se spadaným listím, trávou, hmyzem, ale i řasou či bakteriemi a dalšími mikroorganismy. Všechny tyhle cizorodé látky brání tomu, aby voda ve vašem bazénu mohla být křišťálově čistá. A jak tedy pečovat o vodu v bazénu?

V dnešní době to naštěstí není už tak problematické. Existuje mnoho pomůcek a látek, které vám usnadní celý proces. Celková péče o váš bazén je tak mnohem rychlejší, efektivnější i pohodlnější, než tomu bývalo dříve. Na otázku, jak udržet čistou vodu v bazénu, není již odpovědí síťka, fólie a spousty chlorové chemie. Vše si můžete zjednodušit pořízením šikovného bazénového vysavače a elegantního zastřešení bazénu. Čistící prostředky, které vynikají svou účinností a šetrností zároveň, se dnes vyrábí především na bázi soli nebo kyslíku. Jsou tak ekologické, a i zdravotně nezávadné.

Pojďme si tedy v bodech říct, jak pečovat o vodu v bazénu:

Nechte si svůj bazén zastřešit.

Nebojte se investovat svoje peníze, zvláště pokud je bazén poblíž stromů či keřů. Ušetříte si spoustu práce s odstraňováním těchto hrubých nečistot z hladiny i dna, a navíc se budete moct koupat téměř kdykoliv. Nebude vám vadit déšť a ani méně teplé počasí. Unikátním řešením zastřešení jsou pojízdné terasy na míru. Nezabírají místo, nepřekáží a díky nosnosti umožňují plné využití zahrady po celý rok.

Pojízdné terasy

Zdroj: Zounekdesign.cz

Pokud k tomu přidáte i tepelné čerpadlo, nebudete mít nouzi o koupání od dubna až do konce října. Navíc se nebudete muset bát, že do bazénu může spadnout vaše dítě nebo zvířecí člen rodiny.

Mějte po ruce bazénový vysavač, síťku a kartáč.

Čím dříve odstraníte hrubé nečistoty, tím lépe. Zabráníte tak rychlé tvorbě bakterií a nebudete muset používat tolik chemie.

Bazénový vysavač

Investujte do kvalitní filtrace.

Ta se bude starat o neustálou výměnu vody a bez ní se prostě neobejdete. Kvalitní bezpotrubní filtrace vám vodu pročistí od všech nečistot.

Používejte čistící přípravky bez chloru.

Ty jsou šetrnější nejen k přírodě a očím, ale také k vaší peněžence. Skvělým pomocníkem je například mořská sůl.

Lelekovice

Hlavní 727/110,
Lelekovice 664 31, areál A1 Park

info@bazeny-morava.cz +420 602 717 977

Ostrava

Petřvaldská 1193/1,
Slezská Ostrava 710 00

info@bazeny-ostravsko.cz +420 733 182 263

Bratislava

Pestovateľská 230,
Bratislava 821 04, Slovensko

info@bazeny-desjoyax.com +420 733 182 263