Máte před sebou krásnou dovolenou plnou sluníčka, relaxace a odpočinku ale tentokrát někde jinde než doma u bazénu? Před odjezdem je důležité správně připravit na takový oddych i váš bazén. Jen pak se můžete ze své dovolené těšit naplno, aniž byste se museli bát nečistot nebo problémů s vodou. Následující tipy vám pomohou zajistit, že váš bazén bude připravený na vaši nepřítomnost a vy se do něj budete moci vrhnout ihned po návratu. Třeba po hlavě.

Vyčistěte bazén

Než začnete s přípravou bazénu na dovolenou, je důležité ho důkladně vyčistit. Odstraňte listí, větve a jiné nečistoty, které se mohly nahromadit na hladině i na dně bazénu. Použijte síťku na odstraňování nečistot a kartáč na čištění stěn a dna bazénu. Pokud máte automatický bazénový vysavač, nechte ho, aby prošel celým bazénem a odstranil veškerou špínu.

Koupit bazénový vysavač

Zkontrolujte vodní parametry

Před odjezdem je důležité také zkontrolovat vodní parametry ve vašem bazénu. Použijte testovací sady na měření pH, chloru a alkalinity vody. Je důležité udržovat tyto parametry v optimálním rozmezí, aby voda zůstala čistá a zdravá. Pokud jsou hodnoty mimo požadovaný rozsah, upravte je pomocí příslušných chemikálií.

Zajistěte dostatečné množství chemikálií

Před odjezdem doplňte zásoby potřebných chemikálií pro úpravu vody ve vašem bazénu. Měli byste mít dostatek chloru pro udržování dezinfekce, pH regulační látky a další příslušné chemikálie, které používáte. Dodržování správného chemického složení vody pomůže zabránit růstu řas a bakterií během vaší nepřítomnosti.

Bazénová chemie

Snižte množství vody

Pokud plánujete být pryč déle než pár dní, můžete snížit množství vody ve vašem bazénu. Snížením hladiny vody na přibližně třetinu bazénu můžete snížit riziko přetečení, pokud by se objevily silné deště během vaší nepřítomnosti. Při této úpravě však buďte opatrní a zvažte vliv na filtraci a cirkulaci vody. Pokud si nejste jistí, konzultujte tuto možnost s odborníkem na bazény.

Lelekovice

Hlavní 727/110,
Lelekovice 664 31, areál A1 Park

info@bazeny-morava.cz +420 602 717 977

Ostrava

Petřvaldská 1193/1,
Slezská Ostrava 710 00

info@bazeny-ostravsko.cz +420 733 182 263

Bratislava

Pestovateľská 230,
Bratislava 821 04, Slovensko

info@bazeny-desjoyax.com +420 733 182 263